Info

 Light Combat active pistool

 

Beleef de ultieme lasergame sensatie met de nieuwe generatie laser pistolen.

U kan spelen met een onbeperkt aantal spelers verdeeld over maximum 4 teams.

U kunt lasergamen zolang u wil , u kan onbeperkt levens bijvoegen

U kan 4 verschillende munitiesoorten instellen: pistool, jachtgeweer, machinepistool, raketwerper.

Afmetingen pistool: L 29 cm H 17 cm  Gewicht: 0,4 kg Leeftijd vanaf 6 jaar.

Schakel het pistool in, standaard staat het pistool ingesteld op de teamkleur blauw  en de munitiesoort pistool


Munitiesoort kiezen

U kunt 4 verschillende munitiesoorten instellen

Pistool             U kunt 12 keer schieten voordat u moet herladen

                       Uw tegenstander verliest 1 leven per schot

Jachtgeweer     U kunt 6 keer schieten voordat u moet herladen

                       Uw tegenstander verliest 2 levens per schot

Machinepistool U kunt 6 keer schieten voordat u moet herladen

                       Uw tegenstander verliest 2 levens per schot

Raketwerper     U kunt 1 keer scihieten voordat u moet herladen

                       Uw tegenstander verliest 3 levens per schot


Steeds na het wijzigen van de munitiesoort, dient u de herlaadknop één keer in te drukken


Teamkleur kiezen

U kunt 4 verschillende teamkleuren instellen. U kunt kiezen uit de kleuren blauw, rood, groen en wit. Spelers met dezelfde teamkleur kunnen elkaar niet raken.


laser pistool

Levensbalken

Het pistool heeft 3 levensbalken, elk levensbalk vertegenwoordidt 3 levens. In totaal heeft een speler dus 9 levens. Bij verlies van 1 leven zal de levensbalk langzaam knipperen. Bij verlies van nog een leven zal de levensbalk snel knipperen. Na verlies van een derde leven zal de levensbalk uit gaan.

Als u geraakt wordt door een speler van een andere teamkleur, dan zal het pistool een geluidseffect laten horen en gaat het pistool kort trillen. De schietafstand bij bewolkt weer of in het donker is tot maximaal 50 meter. Hoe meer zonlicht hoe korter de schietafstand.. U kan onbeperkt levens geven door na het verlies van alle levens het pistool te resetten ( de aan/uit schakelaar gebruiken om het pistool opnieuw in te schakelen ) Vergeet na het inschakelen van het wapen niet om de juiste teamkleur te selecteren.

VEILIGHEID VOOROP !!

Al Onze laserguns werken met infra rood technologie in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden.

De afstandsbediening van uw tv werkt met dezelfde techniek.

Op deze manier zijn onze guns uitermate veilig voor mens en dier.

Light Combat anti cheat pistool of geweer

 

Met deze Light Combat Anti-Cheat lasergame pistolen set kun je lasergamen met het hele gezin zonder dat er iemand vals kan spelen.

 

Deze Light Combat lasergame set staat garant voor eindeloos veel speelplezier voor het hele gezin. Je schiet met onschadelijk infrarood licht (gelijk aan je afstandsbediening), dus je hebt geen last van kogels of pijltjes die verkeerd terechtkomen of zoekraken.

 

Hoe speel je het lasergamespel?

Je kunt lasergamen met een oneindig aantal spelers en met maximaal vier teams. Het doel van het spel is dat je alle tegenstanders uitschakelt. Dit heb je gedaan wanneer alle levens op het laserpistool van je tegenstander op zijn. Om iemand te raken moet je op het laserpistool van je tegenstander richten.

Aan de hand van 3 levensbalken op het pistool kun je zien hoeveel levens je nog hebt, hierbij staat elke rode levensbalk voor drie levens. 

 

Functionaliteiten van het Anti-Cheat laserpistool:

4 teamkleuren (blauw, rood, wit en groen);

4 verschillende munitiesoorten (single shot, lasergun, machinegeweer en plasmagun);

3 levensbalken (3 levens per levensbalk);

Munitie herlaadknop;

Anti-cheat én activeringsfunctie;

Infrarood-zender / ontvanger (geen vest noodzakelijk);

Trilt bij het schieten en als je bent geraakt;

Diverse licht- en geluidseffecten.

Omdat de Anti-Cheat pistolen iets moeilijker in gebruik zijn, adviseren wij een minimum leeftijd vanaf 9 jaar. . Een Light Battle Anti-Cheat lasergamepistool heeft een lengte van 21 cm en een hoogte van 15 cm.

Anti-Cheat lasergamegeweer heeft een lengte van 51 cm en een hoogte van 18 cm.

 

Vals spelen is niet meer mogelijk 

De Anti-Cheat laserpistolen van Light Battle hebben een unieke oplossing tegen het valsspelen. Waar je bij de Light Combat Active laserguns vals kan spelen door nieuwe levens te krijgen door het pistool uit te schakelen en weer aan, is dat bij de Light Combat pistolen met Anti-Cheat functie niet meer mogelijk. Het pistool onthoudt namelijk het aantal verloren levens zodra hij weer wordt aangeschakeld. De Anti-Cheat functie zorgt er tevens voor dat een pistool dat een keer geraakt is, niet meer van teamkleur kan veranderen. Zo wordt het lasergamen nog echter, leuker en eerlijker.

 

Belangrijk: Wanneer alle levens van een gun op zijn, heb je een tweede Light Battle Anti-Cheat gun met een andere teamkleur nodig om deze weer te voorzien van nieuwe levens. Je dient dus altijd in het bezit te zijn van een extra Light Battle lasergun met Anti-Cheat functie om het pistool zonder levens te voorzien van nieuwe levens (te activeren). Om dit te doen richt je met een Anti-Cheat gun met een andere teamkleur op het geweer of pistool zonder levens en druk je vervolgens enkele seconden de activatieknop in.

 

Uiteraard zijn al onze accessiores ook compatibel met de nieuwe Anti-Cheat pistolen en gewerer. 

 

Schietafstand

Met de Light Combat pistolen kan je van een afstand van maximaal 50 meter iemand raken. De schietafstand wordt mede bepaald door de weersomstandigheden; hoe meer zonlicht, hoe korter de schietafstand. De schietafstand van de lasergun is ook afhankelijk van het gekozen munitiesoort. Gebruik je de munitiesoort "single shot", dan is het bereik het grootst. Staat het speelgoedpistool ingesteld als "plasmagun", dan is de schietafstand van het pistool korter.

 

100% veilig

 

Light Battle lasergame speelgoed maakt gebruik van onschadelijk en onzichtbaar infrarood licht, hierdoor zijn ze 100% veilig. Er komen geen gevaarlijke laserstralen uit het pistool. Alle Light Battle producten beschikken over een CE markering en voldoen aan de voor speelgoed van toepassing zijnde Europese veiligheidsregels.

Spelvormen laser combat

Team uitschakelen


In dit spel kan je 2, 3 of 4 teams samenstellen, zorg ervoor dat in elk team evenveel spelers zitten, bvb. 4 teams van 3 spelers 3 teams van 6 spelers. Alle teams spelen met een andere kleur op het wapen, blauw, rood, groen en wit.  Bij aanvang van het spel heeft elke deelnemer negen levens. Je kan de teams ook een naam geven, gekozen door de kinderen of jezelf om het spelplezier te verhogen.


Spel: Stel de teams samen. Geef elke deelnemer de tijd om zich te verstoppen in de battle arena. ( 1 minuut ) fluit de spelleider met het referee fluitje om het spel te starten. Elk team probeert het andere team uit te schakelen en beschermt eigen teamspelers. Elke speler die zijn negen levens heeft opgedaan gaat aan de kant staan.


Doel: Het team dat het langst overeind blijft is gewonnen.


Tijd: De tijd loopt tot er slechts 1 team overblijft.


Spelvariatie revival: 

Om te vermijden dat er kinderen aan de kant staan tijdens het spel kan je een speler extra leven geven. Maak een blad op met de namen van de 4 teams, bvb.  rood, groen, blauw, wit.

MEDIC Iedere speler die tijdens het spel geen levens meer heeft kan nieuwe levens krijgen. De MEDIC zijnde de  spelleider stelt zich op een centraal punt op. De spelleider reset het wapen  ( af en aan zetten, teamkleur instellen ) om terug negen levens te krijgen en noteert dit op het scoreblad bij het desbetreffende team dmv. Een streepje. Je speelt voor een beperkte tijd. Op het einde van het spel noteer je voor elke speler het overgebleven levens. Je maakt de score als volgt op. Elk streepje bij een team staat voor een verlies van negen levens daarbij tel je de verloren levensbalkjes van elk teamlid op het einde van het spel op en dat maakt het totaal verloren levens.

Tip: een wapen heeft negen levens verdeeld over drie levensbalken, de levensindicator . Bij elke hit wordt er 1 leven afgehaald als volgt: 9 levens drie volle balkjes 1 leven verloren 2 volle balkjes en 1 traag knipperend balkje, 2 levens verloren twee volle balkjes en een snel knipperend balkje, 3 levens verloren 2 volle balkjes en een balkje uit, enz.

Doel: Het team met het minst aantal verloren levens is gewonnen.

Tijd: De tijd is gelimiteerd tot 12 min à 20 min, kan ook langer als je dat wenst. (bij grote groepen tot 30 min à 45 min)

Bescherm de V,I,P


Dit is een spel met twee teams  de hitmen ( de aanvallers vb. team blauw ) proberen de V.I.P, uit te schakelen van het andere team. De protectors ( de beschermers vb. team rood ) beschermen hun V.I.P. De V.I.P. Draagt zelf geen wapen. De V.I.P. draagt een VIP-vest met twaalf levens. Als alle levens op zijn trilt het vest en gaat deze knipperen. De V.I.P. mag enkel in de arena voortbewegen als er tenminste een teamlid hem aanraakt ( onder de arm neemt bvb. ) om te vluchten.


Spel: Maak 2 teams en duid in één team een V.I.P. Aan die het vest draagt. Het team met de V.I.P. verstopt zich in de arena, na 1 minuut fluit de spelleider om het spel te starten. Het andere team kan nu op zoek naar de V.I.P.


Doel: Jaag op de V.I.P.  Als alle levens van de V.I.P. Op zijn, is het spel afgelopen. Het andere team is de winnaar. Als de V.I.P. het einde van de battle haalt met ten minste 1 leven dan wint het V.I.P. team het spel. De V.I.P kan geen levens bij krijgen. Indien een schutter geen levens meer heeft moet hij uit de arena stappen.

Je kan ook MEDIC voorzien voor schutters, de spelleider kan beperkt (  bvb. 1 keer per speler in eenzelfde spel ) of onbeperkt levens geven ( reset wapen en stel teamkleur in )


Tijd: Speel het spel 8 à12 min. Indien op het einde van het spel de V.I.P. Nog tenminste 1 leven heeft wint het V.I.P. team.


Tip: De V.I.P. Draagt een VIP-vest. Het vest maakt deel uit van een team, om het vest bij de juiste teamkleur in te lijven; schakel het V.I.P.-vest in, het vest knippert, schiet met een teamwapen 1 keer op het vest. Het vest heeft nu dezelfde teamkleur als het wapen en heeft 12 levens.

Team spelers kunnen levens bij krijgen MEDIC of moeten bij verlies van alle levens de arena verlaten.


Spelvariatie Last V.I.P. standing:

Het spel is hetzelfde als boven. Nu heeft ieder team zijn eigen V.I.P. Om te beschermen. Hierbij kan je met meerdere teams spelen tot wel 4 verschillende teams.

Bij 3 teams kan je voor elk team een V.I.P. aanduiden om te beschermen. In het geval van 4 teams ken je bij 2 teams een V.I.P. aanduiden , de andere teams zijn dan de aanvallers. Zelfs 4 teams met 4 V.I.P.'s is mogelijk. De teams die een uitgeschakelde V.I.P. Hebben verlaten de arena. Last V.I.P. Standing is gewonnen.

Je kunt het spel met of zonder MEDIC spelen. De V.I.P. Kan geen extra levens krijgen.

Verdeel de teams evenwaardig met een minimum van 4 spelers per team bvb 1 V.I.P. en drie beschermers.


Tijd: Het spel eindigt wanneer er slechts 1 V.I.P. Overblijft. Variatie: Speel het spel met een gelimiteerde tijd bvb. 15 minuten en tel op het einde van het spel de overgebleven levens van alle V.I.P.'s Het team van de V.I.P. Met de meest overgebleven levens is gewonnen.

Klein team vs. Allen


In dit type spel heb je 2 teams, een klein team van bvb: 3 spelers die het tegen de rest, het grote team opneemt bvb. 9 spelers. De spelers in het kleine team mogen tot 2 keer toe langs MEDIC passeren zij hebben in totaal 3x9 levens 27 levens, ben je na 27 levens uitgeschakeld dan dien je de arena te verlaten. De spelers van het grote team hebben slechts 9 levens zij mogen niet langs MEDIC passeren. De spelleider houdt het aantal levens van elke speler van het kleine team bij.


Spel: Duid de spelers van elk van beide team aan en stel de wapens op de teamkleuren in. De spelleider noteert de namen van de spelers van het kleine team en zet telkens een streepje bij diegene die nieuwe levens haalt. Als een speler geen levens meer heeft dan moet hij de arena verlaten. Wie houd het het langste stand, het kleine team of de overmacht.


Doel: Het team dat het langst stand houdt met tenminste 1 speler met tenminste 1 leven die wint de battle.


Tip: Werk samen om een teamlid van de vijand te elimineren. Het is leuk om met verschillende leeftijdsgroepen te werken de papa's en/of de mama's in het kleine team tegen de talrijke kinderen in het andere team.


Tijd: Het spel eindigt als één van beide teams is uitgeschakeld.

Hunger games


Bij dit spel is het ieder voor zich, je kan ook (tijdelijk) met andere spelers samen een team vormen. Het is dus een strategisch spel waarbij je je eigen tactiek uitstippelt.


Spel: De spelleider legt alle wapens in het midden van het speelveld op een rij naast elkaar. Schakel de wapens in. De wapens zijn standaard ingesteld op de kleur blauw. De spelers gaan op één lijn of in een cirkel rond de wapens staan ongeveer op 5 meter afstand van de wapens, met hun rug naar de wapens. De spelleider fluit op het referee fluitje om het spel te starten. De deelnemers lopen om een wapen te bemachtigen. Elke speler kiest een teamkleur en loopt weg, opgelet nu kan je reeds geraakt worden door een andere teamkleur. Tijdens het spel kan de speler altijd van teamkleur veranderen. Kies zo je eigen teamgenoot en tegenspeler. Je kan enkel scheten op spelers met een andere teamkleur, spelers met dezelfde teamkleur kunnen elkaar niet raken.


Tip: verander van teamkleur door telkens op de kleinste knop van de twee rode knoppen op de linkerzijde van het wapen te drukken, de kleur veranderd van blauw over rood naar groen en wit en terug naar blauw.

Doel: schakel alle andere spelers uit, diegene die laatst overbljft wint

MEDIC: Standaard heeft elke speler 9 levens, u kan de MEDIC activeren door elke speler bvb. 1 extra set van negen levens te geven. Elke speler heeft dan 18 levens noteer de namen van alle spelers die een extra set levens ophalen.


Tijd: Het spel eindigt als er nog 1 speler overblijft met tenminste 1 leven.

Bescherm de Koning


Bescherm de Koning van je team met je leven en elimineer de Koningen van de andere teams. Om je kansen te vergroten schiet je ook op de beschermers van de Koning van de andere teams.


Spel: De spelers worden verdeeld in 2, 3 of 4 teams. Let op: verdeel de teams zo dat er een gelijk aantal spelers per team zijn en dat elk team ten minste 4 leden telt. Maak bij elk team een koning bekend. De andere spelers zijn de beschermers van de Koning De koning draagt een V.I.P.-vest met 12 levens en een wapen dat hij kan gebruiken met nog eens 9 levens. De Koning beschikt dus over 21 levens. De beschermers beschikken over slechts 9 levens. Elk teamlid dat geen levens meer heeft stapt uit de arena. Als de Koning geen levens meer heeft moet het hele team de arena verlaten ook al hebben zij nog levens.


Tip: Om het V.I.P.-vest een teamkleur te geven schiet u aan het begin van het spel één keer met een wapen van een teamlid. Schakel het vest achteraan in. U schiet bvb met een wapen met een blauwe teamkleur op een Vip-vest om met dit vest een Koning van het blauwe team te maken.


Doel: Schakel zo veel mogelijk beschermers uit om de tegenstrever te verzwakken en elimineer de koning.


Tijd: Het team waarvan de Koning als laatste overblijft, wint.

Red de piloot


Bij dit spel heb je twee teams, de aanvallers moeten de piloot uitschakelen en de opdracht van de beschermers is om de piloot veilig naar een 'safe spot' te brengen.


Spel: Er wordt een piloot ( papa/mama ) aangeduid. Hij krijgt een V.I.P.- vest. Het vest wordt achteraan ingeschakeld en vervolgens ingesteld op de teamkleur van de beschermers. ( een keer schieten op het vest met een wapen van de juiste kleur, de beschermers ) De piloot verstopt zich in de arena de andere spelers staan met hun rug naar de arena en kunnen de schuilplaats van de piloot niet zien. Na 2 minuten start de game door een fluitsignaal. De piloot dient teruggebracht te worden naar de spelleider die aan de andere kant van de arena staat. De 'safe spot' De piloot kan alleen lopen als hij aangeraakt wordt door een medespeler. Als de piloot geraakt is moet hij eerst stilstaan voor dat hij weer verder mag


Doel: Schakel zoveel mogelijk tegenstanders uit. Loods de piloot veilig door de arena richting 'safe spot' Schakel de piloot uit voor hij de safe spot' kan bereiken.


Tip: De beschermers kunnen geen levens bij krijgen en hebben slechts 9 levens. De aanvallers kunnen 1 keer naar MEDIC voor een set levens, zij hebben elk dus 18 levens. De piloot die 12 levens heeft en zijn team wint als hij in de 'safe spot' is aangekomen en tenminste nog 1 leven heeft. Als de piloot geen levens meer heeft winnen de aanvallers.


Tijd: Het spel eindigt als de piloot in de 'safe spot' is of als de piloot uitgeschakeld is.

Hunt the rabbit


Spel: In dit spel zijn er jagers met pistool ingesteld op shotgun die op een vaste positie plaatsnemen in de arena, het bos of een gebouw of de speelplaats, en één of meer konijnen met een v.i.p.-vest.

Het pistool krijgt een teamkleur, bvb blauw. Het v.i.p.-vest krijgt een andere kleur, bvb rood.


Tip: Om het V.I.P.-vest een teamkleur bvb rood, te geven schiet u aan het begin van het spel één keer met een wapen dat ingesteld is op teamkleur rood.. U schiet met een rood wapen op een vest om deze deel van het rode team te maken.


Doel: De konijnen leggen elk om de beurt een parcours af en tracht daarbij zoveel mogelijk levens over te houden op het einde van de rit. Als je geraakt bent dien je je eerst terug te verschuilen achter de laatst gebruikte schuilplaats alvorens je verder kan.


Tip: Voorzie voldoende hindernissen in de arena waarachter het konijn zich kan verstoppen. Je kan met een doorschuif systeem werken, waarbij iedereen in de groep jager en konijn is geweest.


Tijd: Het spel eindigt als iedereen konijn is geweest.


Spelvariatie: Je kan meerder konijnen tegelijk loslaten. ( Aan te raden voor grotere groepen )

Target spel


Verstop meerdere targets in het veld. Laat de teams 10 a 15 minuten spelen. Het team met de meeste targets in zijn teamkleur heeft gewonnen. Als een speler geen levens meer heeft moet de speler eerst naar een bepaald punt van het speelveld toe, voordat hij weer nieuwe levens mag krijgen.


Verover de vlag


Elk team krijgt een target (een vlag) die verdedigd moet worden. De andere teams moeten de target proberen te veroveren. Een team is uitgeschakeld zodra hun target veroverd is.

Spelvormen archery tag

Met deze Archery Tag set kunt u onmiddellijk aan de slag. De materialen in de set zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en kunnen door links- en rechtshandige schutters gebruikt worden.

Archery Tag handboog

 • Deze universele handboog bestaat uit één stuk zeer sterk kunststof. De boog heeft een totale lengte van 60 inch (ongeveer 152cm) en een trekkracht van 18 LBS of 22 LBS.

 • Kids set: Het voordeel aan de lichtere boog is dat hierdoor de pijlen minder hard aankomen en het spel dus op kleinere velden gespeeld kan worden, je hierdoor ook op kortere afstanden op elkaar kan schieten en het spel toegankelijker is voor kinderen/jongeren.

 • Volwassenen set Met de zwaardere variant komen de pijlen harder aan en kan er verder geschoten worden, hierdoor zijn deze bogen meer geschikt voor (jong)volwassenen en/of spelvarianten waarbij de pijlen een langere afstand af moeten leggen.

Valken MI-3 helm

 • De helm is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en beschikt over een enkele lens. Het masker biedt optimale gezichtsbescherming en beschermt daarnaast ook de oren. Ook zijn de hoofd- en kinband makkelijk te verstellen voor optimaal comfort.

 • Een set komt met blauwe en rode helmen om de tegenstanders beter te identificeren.

 • Belangrijk: Draag steeds de veiligheidshelm bij het betreden van de arena

Pijlen

 • De pijlen ( 3 stuks per deelnemer ) zijn geschikt om te gebruiken voor Archery Tag. Dankzij de stompe punt in de vorm van een soft 'foam' balletje is deze pijl 100% ongevaarlijk. Door de relatief lange veren en de lengte van de schacht is deze handboogpijl goed uitgebalanceerd en kan er gericht mee geschoten worden.

Optioneel: 2x Shoot out target klein (inclusief houders)

 • Het Archery Tag Out Target Klein is een target speciaal ontworpen voor Archery Tag en heeft 5 uitgesneden cirkels die er uit te schieten zijn met de Veiligheidspijl.

 • Tip: Oefen eerst het boogschieten op de targets, zo ben je beter voorbereid voor het spel.


OPGELET:

Bij het hanteren of gebruiken van dit product dient veiligheid altijd de eerste prioriteit zijn.

Archery tag is bedoeld voor leeftijden 8+. Kinderen jonger dan 18 jaar hebben volwassenen of ouderlijk toezicht nodig.


BELANGRIJK: Draag steeds zorg voor uw pijlen, bij verlies of ernstige beschadiging vragen we een vergoeding van 10 € per te vervangen pijl.

1. Archery tag trefbal


Trefbal is de makkelijkste spelvariant voor archery tag.


Spel: In de battle arena worden er 2 vakken gemaakt waarbinnen de spelers zich mogen bewegen. Leg pijlen ( 3 per deelnemer ) en bogen op de middellijn. De spelers starten elk aan hun achterlijn. Bij het startsein lopen alle deelnemers naar de middellijn om hun wapens op te nemen


Spelvariant: gebruik slechts 1 pijl per deelnemer, om het spel interessanter te maken de afgeschoten pijlen kunnen gerecupereerd worden door de spelers.
Er wordt bijvoorbeeld gespeeld met 4 tegen 4. Zodra jij wordt geraakt door één van de veiligheidspijlen ben je af en wacht je aan de zijkant tot afloop van het spel.


Doel: Het team dat als laatste overblijft is de winnaar.


Tijd: Het spel eindigt wanneer één van beide teams volledig is uitgeschakeld.

Tip: Het voordeel van het trefbalspel is dat hiervoor geen obstakels nodig zijn om te spelen, ideaal voor in de gymzaal dus.

2. Archery Tag capture the flag


Spel: Het is de bedoeling dat je de vlag van zowel je eigen team als van het andere team op de ''thuisbasis'' hebt teruggebracht. Elke keer dat de vlag van de tegenstander bij je eigen ''thuisbasis'' (terwijl je eigen vlag er ook staat) wordt teruggebracht heb je een punt en wordt de vlag van de tegenstander weer naar hun ''thuisbasis'' gebracht. Wanneer je wordt geraakt door je archery tag tegenstander dan steek je je boog in de lucht (zo kan iedereen kan zien dat je af bent ) en keer je terug naar je ''thuisbasis'' waar je weer opnieuw kunt beginnen. Heb je je eigen vlag of die van de tegenstander in bezit en wordt je geraakt? Dan laat je deze gelijk vallen en keer je terug naar je ''thuisbasis''.


Doel: Verzamel zoveel mogelijk punten.


Tijd: Stel voor deze archery tag spelvorm je eigen tijd in hoelang je het spel wilt spelen.


Tip: Verzamel onderweg naar het vijandige kamp pijlen om te kunnen schieten.

3. Archery Tag last man standing


Spel: Deze spelvorm heeft als doel dat jij de laatste bent die uiteindelijk overblijft. Schakel zoveel mogelijk tegenstanders uit tot dat jij degene bent die als laatste over is zodat jij de winnaar bent. Wanneer je geraakt bent steek je je archery boog in de lucht zodat iedereen ziet dat je af bent en ga je terug naar het beginpunt van het spel.


Doel: Probeer als laatste strijder over te blijven.


Duur: Het spel eindigt als er nog één persoon overblijft.


Tip: Verzamel onderweg pijlen. Leg bij het begin van het spel de bogen en pijlen op een lijn. Laat de deelnemers bij het startschot vanaf een afstand lopen naar het materiaal.

Archery Tag TargetsHet Archery Tag Target heeft 5 uitgesneden cirkels die er uit te schieten zijn met de Veiligheidspijl.


Speltip: Een voorbeeld van een spelvorm hierbij is bijvoorbeeld dat, indien de uitgesloten speler een cirkel uit het target kan schieten weer toegelaten wordt in het spel; indien de middelde cirkel uit het target wordt geschoten, het volledige team terug het veld in mag.
hierdoor creëer je een extra spelelement.


 • Tip: plaats de cirkels voor ongeveer de helft in het target; hierdoor kunnen ze met één goed geplaatst en krachtig schot uit het doel geschoten worden

 • Afmeting target: 56 x 56 x 7 cm

 • Diameter cirkels: 5x :15 cm

 • 2 staanders uit foam per target meegeleverd

 • Dit target is erg licht en hierdoor ook gemakkelijk tijdens het spel te verplaatsen

 • Gemaakt van weerbestendig foam waardoor dit target buiten mag blijven staan


Let op: deze targets zijn niet geschikt voor pijlen met een scherpe punt.

Spelvormen blaaspijpschieten

Schieten met een blaaspijp is tegenwoordig heel populair. Het is een spel voor jong en oud. Kinderen vanaf 8 jaar tot 16 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene leren schieten met een korte blaaspijp van 87 cm, vanop een afstand van ongeveer 5 meter.

Vanaf 16 jaar en ouder kan je schieten met een blaaspijp van 165 cm en dit vanaf een afstand van 10 meter.

Blaaspijpschieten lijkt eenvoudig maar je zal zien dat er toch wat techniek bij komt kijken. De juiste houding en een vaste hand zijn hier van belang.

De proffesionele blaaspijp is gemaakt van lichtgewicht aluminiumen en bestaat uit 2 delen zodat je alle leeftijden kunt laten gebruik maken van de blaaspijp. De twee delen schroef je eenvoudig samen met een bijgeleverd tussenstuk.  De pijltjes van ongeveer 11 cm lengte zijn van metaal en hebben een scherpe punt.

Hiermee mik je naar een blazoen ( een roos ) om zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Je hebt ook blazoenen in de vorm van een dartsbord voor de meer ervaren schutters.

Er zijn ook pijltjes ter beschikking met een stompe punt om naar bijvoorbeeld blikjes of deels met water gevulde flesjes of iets anders te schieten ( laat je verbeelding werken )


Tip: Varieer de doelen voor meer spelplezier en houd de verschillende scores op een scorekaart bij. Schiet vanop verschillende afstanden om de moeilijkheidsgraad te verhogen.